مجله وکالت

ویژگی های یک وکیل خوب

جزئیات پیوست Characteristics-of-a-good-lawyer

وکالت از دیرباز یک شغل شریف بوده تا در وهله اول برای دفاع از مظلومان تمام تلاش خود را در میان بگذارد ومظلومان را از چنگال ظالمان برهاند و در وهله ی دوم ارتزاق افراد را رقم میزند. در این مقاله سعی داریم تا با وکالت هرچه بیشترآشنا شویم و به طور خاصه ویژگی های یک وکیل خوب را برشماریم. یک وکیل باید دارای ویژگی هایی از قبیل :

  • تعهد
  • امانت داری
  • رازداری
  • مطالعه گسترده و بروز بودن
  • فن بیان عالی
  • قلم حقوقی و روان

1. تعهد:

تعهد دارای ابعاد گوناگونی است که باید یک وکیل خوب آنها را داشته باشد . تعهد می تواند در زمینه پیگیری پرونده و در زمینه به موقع حاضر شدن در جلسه دادرسی باشد.چرا که موکل در صورت دیر رسیدن وکیل به جلسه دادرسی دارای شوک و استرس خواهد شد و در نهایت قادر نخواهد بود که در صورت نیاز به سؤالات قاصی محترم دادگاه پاسخ درخوری در جهت احقاق حق خود بدهد پس داشتن تعهد از سمت موکل و علی الخصوص وکیل یک امر کلیدی و حائز اهمیت است.

2. امانت داری:

در صورت عدم امانت داری وکیل نسبت به موکل خود ، از ایشان سلب اعتماد شده و موکل دیگرچیزی را پیش وکیل به امانت قرار نمی دهد. دیده شده برخی از وکلا ( وکلا به کلی شریف هستن و توهین به کسی نباشد) با گرفتن مبلغی از طرف دعوا اطلاعات و ادله پیروزی بخش دعوا را در اختیار آنها قرار می دهند تا ایشان در دادگاه پیروز نشود و ظاهرا هم وکیل تمام تلاش خود را کرده اما حقیقت اینگونه نخواهد بود.

3. رازداری:

یک وکیل خوب باید راجب اسرار موکل خود رازدار باشد تا موکل با دیدن فضایی مملوء از اعتماد تمام شرح ماوقع را برای ایشان بازگو کند تا وکیل بتواند دفاعیات و یا دعوای جانانه‌ای در دادگاه مطرح کند.

4. مطالعه گسترده و بروز بودن

یادم میاد یک عالمی یه روز به من گفت ، عزیزم تو زمانی که مطالعه رو قطع کنی و دیگه هیچ کتابی نخونی از اون لحظه بی سواد به حساب می آی!

آره !!!

راست میگفت !!!

واقعا اگر یک وکیل هر روز خودش را بروز نکند و مدام کتاب های به روز را مطالعه نکند ، هر روز بیشتر از دیروز ذهنش متروک شده و هر روز برای بروز شدن نیاز به شکست خوردن در پرونده های گوناگون را خواهد داشت. پس یک وکیل خوب مطالعه روزمره را به شکست در دعاوی ترجیح می دهد.

5. فن بیان:

فن بیان مناسب یک وکیل شامل مواردی از قبیل اینکه، چه موقع سکوت پیشه کند، چه موقع صدای خود را در دادگاه بالا ببرد ، چه موقع صدای خود را بالا نبرد ، چه موقع از موکل سؤال بپرسد و…

در نتیجه فن بیان دارای دوره های خاصی است که هر وکیل باید آن را طی کند و خود را در این زمینه ارتقاء دهد چرا که باعث پیروزی در اکثر دعاوی خواهد بود.

6. قلم حقوقی و روان:

دیده شده لایحه برخی از وکلای تازه کار دارای انشایی ساده و روان و غیر حقوقی است که درست است مفهوم را میرساند اما به ذهن قاضی متبادر می شود که وکیل نویسنده لایحه از سواد حقوقی کافی برخوردار نبوده و دید مناسبی در صدور رأی به نفع ایشان پیدا نمی کند و بعضا رأی خلاف حقی برای ایشان صادر می شود.

پس انشای وکیل باید در عین حقوقی بودن ، ساده و روان نیز باشد.( سخت است، اما بعید نیست)!

**در نهایت باید گفت یک وکیل خوب اگراز شش ویژگی بالا برخوردار باشد یک وکیل خوب در چشم عوام و متخصصین جلوه میکند!

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید